Vali Şemsettin Uzun, Dodurga beldesinde yapılacak ağaçlandırma sahası incelemesi sonrası Kalfat Beldesine geçerek Kalfat Belediye Başkanı Mustafa Bal ile bir araya geldi.
Vali Uzun’a Orta Kaymakamı Fatih Özdemir, İl Çevre Orman Müdürü Necdet Demir, Orta Belediye ve Belde Belediye Başkanları ve Orta İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.
Heyet Kalfat Belediyesi bahçesinde Belediye Başkanı Mustafa Bal’ın çay ikramı ile bir süre sohbet ettiler. Vali Uzun’u beldede gören Belde halkı Vali Uzun’dan Kalfat-Atkaracalar ve Kalfat-Orta yolunun asfaltlanması konusunda yardım istediler.
Vali Uzun, belde halkına “Bahsettiğiniz yolda İl Özel İdaresi ekiplerimiz tarafından güzel bir çalışma yapıldı. Yol sağlam bir altyapıya kavuştu. Güzel bir yol oldu. İmkanlar dahilinde asfaltlamayı planlıyoruz. Bu yol Ankara ile E-80 arasında bağlantı sağlayan önemli yollardan biri olacak” dedi.
Kalfat Belediye Başkanı Mustafa Bal, Belde de yapmayı düşündükleri çalışmaları Vali Uzun ile paylaştı. Spor Kompleksi yapmayı düşündüklerini de söyledi.
Vali Uzun, “Azimli çalışmalarınız nedeniyle sizleri kutluyorum. Ancak bu çalışmaları yaparken önce planlamamızı yapalım, yanlışlığa düşmeyelim. Planlarımızı önce projelendirelim. Projelerimizi de uzman, işini iyi bilen kişilere yaptıralım. Aksi takdirde, plansız, hoş olmayan eserler ortaya çıkar. Uzman kişiler eliyle yaptırılan işlerde mutlaka iyi sonuçlar alırsınız. Böylece emekleriniz ve paralarınız boşa gitmemiş olur. Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi