Bilindiği gibi, Türkiye genelinde geçim zorluğu çeken memur-işçi-sözleşmeli ve Asgari ücretli maaşları her ayın 15’inde ödenmektedir. Maaşlı olan bu kesim, elektrik, su, telefon, kredi kartı, kira ve diğer ödemelerini her ayın 15 ile 20’si arasında yapmaktadır.
2009 Mart yerel seçimleri bitti ve birileri kazandı, birileri kaybetti ve de birileri tekrar kazandı. Kazananlara hayırlı olsun demekten başka seçeneğimiz yok.
Bugün 23 Eylül ve saatler şu an gecenin 00.30’unu gösteriyor. Ve acı bir haber TV’den sıcak haber başlığı ile veriliyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada, 1 asker şehit oldu. 1'i asker, 2 kişi de yaralandı. Bu şekil haberlere gayri alıştık desek yeridir, alışmaya ve alıştırılmaya da devam edeceğiz.
Köşelerde yazar çizeriz. Gün olur dilimize doladığımız bir cümleyi, bir ismi veya bir yer adını insanları bıktırıncaya kadar söyler dururuz. Ağaca tırmanmanın en güzel yöntemi bu olsa gerek.
Laik ve laikçi kesim dini hayatın alanını daraltmaya, dindarlığı kişilerin evlerinin içine hapsetmeye kalkışır, dindarın başkalarının hak ve özgürlüklerine zarar vermeden inancını her alanda yaşamasını kolaylaştıran düzenleme, uygulama ve müsamahayı laikliğe aykırı saymaya devam ederlerse anlaşma, uzlaşma, bütünleşme işte o olmaz.
Bugün Pazar ve keyfimce yatak içinde sağa sola derken baktım saat 11.00 olmuş. Hava çok güzel attım kendimi dışarı. Altımda arabam yok ve beni gezdirecek kadar bir motor (Skooder) var
Bir Milleti çökertip kendine bağımlı yapmak veya istila etmek istiyorsan, ilk yapılacak şey o Millet için de çıkaracağın kargaşayla birbirine düşürüp, dinini, kültürünü, tarihini, örfünü ve âdedini elinden almaktır.
Kuzey Irak’a yapılan sınır ötesi operasyonda 26.02.2006 tarihinde Şehit düşen Çankırı Yapraklı İlçesi Buğay Köyünden Mustafa YUSUF’un haberi Çankırı’da yürekleri dağladı.
Sabah besmele ile yatağımızdan kalkarız, şöyle bir gerindikten sonra elimizi yüzümüzü yıkar ve aynada kendimize bakıp saçı başı düzelttikten sonra yeni günün neler getireceğinin belirsizliği içinde, yinede iyimser umutlarla otururuz kahvaltıya.
Milletlerin yurt tutup özgürce yaşamlarını sürdürmek için uğrunda nice mücadeleler verdiği toprak parçasına vatan denilmiştir. ”Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır“ veciz sözüyle, anlatılmak istenen; budur. Korunması, Hadisi Şerifle teşvik edilmiştir. ”Bir kimse kendini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir”( Tirmizi, Diyat / 22) Bu sebepledir ki “vatan sevgisi imandandır” peygamber buyruğunda; vatan sevgisiyle iman, birlikte zikredilmiştir.
Hrant Dink’in cenaze töreninden etkilenen bir Türk anasının şehit eşine yazdığı mektubu sunuyorum. Bu Türk anası, ülkesinin birliği ve dirliği için sevgilisini kara toprağa verdi. Siz ise sadece beş dakikanızı verin lütfen;